• Jeg har alltid visst at du ville bli en vakker brud, Mette-Marit, men i dag er du vakrere og flottere enn selv jeg kunne tenke meg.

Det var brudens mor som under gallamiddagen på Slottet ga datteren denne attesten, men Marit Tjessem gikk lenger.

— Hele livet har du vært noe spesielt. Du har vært en solstråle for oss alle. Nå håper jeg du vil være til den samme glede for Haakon og alle andre som du møter på din nye ferd gjennom livet, sa hun.

Eventyr og fantasi Marit Tjessem begynte med å si at hun som alle andre aldri hadde drømt om å komme til Kongens slott. Det er bare i eventyret og fantasiene slikt skjer. Men nå er vi her, og jeg kan bare si på vegne av hele vår familie at vi er utrolig stolte av deg, Mette Marit, sa moren.

— Du har fått en utrolig fin mann som har sjarmert oss alle fra første stund. Vi er blitt ordentlig glade i Haakon, sa Marit Tjessem.

Henvendt til brudeparet sa hun at de sammen skal møte store oppgaver. Jeg håper dere kan være til støtte for hverandre, at dere kan ta vare på hverandre og beholde de gode samtalene.

Stor takknemlighet - Selv om oppgavene er store håper jeg dere har tid og krefter til å ta vare på de gylne øyeblikk.

Brudens mor ga uttrykk for sin store takk til hele kongefamilien for den måten hun og resten av familien var blitt mottatt på.

— Vi er blitt inkludert på en rørende måte, og det har vært til støtte for oss alle. Først og fremst må jeg likevel takke for den måten dere alle har tatt imot Mette-Marit, sa Marit Tjessem. Hun avsluttet sin tale med å sitere et dikt om hvordan det ikke er gjerningene, men kjærligheten som nærer gjerningene som betyr noe.