Politiet fikk melding om hendelsen på Østsiden eldresenter i Fredrikstad. klokken 19.50.

– Kvinnen satt i en spesiell type lenestol, og både hun og stolen ble skadd i brannen. Fire pleiere ble sendt til legevakta med røykskader, sier operasjonsleder Martin Nygårdsmoen i Østfold politidistrikt.

Kvinnen ble brakt til Sykehuset Østfold i Fredrikstad med alvorlige skader. Skadeomfanget forverret seg, og ved 22.30-tiden døde hun som følge av brannskadene, melder Aftenposten.no.

Skal undersøke stolen

Lenestolen var av en type som pleierne omtaler som en katapult. Det er for tidlig å si om det er stolen eller andre omstendigheter som gjorde at det begynte å brenne. Politiet har sikret seg stolen, og skal undersøke den nærmere.

– Personalet fikk kontroll over brannen, og brannvesenet begynte etterslukking da de kom til stedet. Brannen spredte seg ikke videre fra rommet, og det var ikke nødvendig å evakuere de andre beboerne, sier Nygårdsmoen.

Roser personalet

Brannen var slukket etter et kvarters tid. Brannvesenet kan ikke få fullrost personalet.

– Pleierne hadde forsøkt å slukke brannen, men hadde ikke greid å få kvinnen ut av stolen. De brukte pulverapparat og tepper, men brannen blusset opp igjen, sier utrykningsleder ved Fredrikstad brannvesen, Tormod Lindberg, til f-b.no.

Samtidig fikk personalet tatt seg av de andre beboerne ved senteret.

– Ni av de ti boligene var bebodd og de ansatte ved eldresenteret har gjort en flott jobb med å få flyttet dem til andre rom, sier Lindberg.