Sofia M. Fossum, NTB

Men nå ser vel verken prinsesse Madeleine eller kronprinsesse Victoria ut som de lider av mangel på skjønnhetssøvn. Det skal være usagt om prins Albert av Monaco skulle ønske han hadde fått seg flere timer på øyet da han forlot Norge allerede i ni-tiden søndag morgen.

Casual klesstil Madeleine reiste sammen med broren Carl Philip og foreldrene, dronning Silvia og kong Carl Gustaf, fra den militære flyplassen på Gardermoen et par timer senere. Den svenske kronprinsessen måtte ta et SAS-fly alene fra Gardermoen til Stockholm. Vanligvis reiser ikke tronarvinger og monarker sammen.

Klesstilen dagen derpå var naturligvis mer casual for dem alle. Silvia bar en lys kremfarget drakt, mens prinsesse Madeleine hadde beige bukse og jakke, samt en hvit topp og hvite sko. Håret var flettet i en hestehale.

Hemmelig avreise Også den spanske dronningen reiste privat fra den militære flyplassen. Hun hadde søndag pakket ned alt som het galla og iført seg en grå buksedress, med en lysegrønn topp, grønt kjede og veske i sort.

Dronning Sofia reiste imidlertid uten sin sønn, kronprins Felipe. Det er foreløpig ukjent når han reiser tilbake til Spania. Om det har sammenheng med at hans nære, norske venninne Eva Sannum også befinner seg i Norge for tiden, vil ingen kommentere offisielt.

Eva og Felipe Både Felipe og Sannum var til stede i Oslo Domkirke under vielsen av kronprinsparet, men satt hver for seg. Også under gallamiddagen som fulgte måtte de hygge seg med andre enn hverandre. Den spanske tronarvingen deltok i middagen på Slottet, mens modellen og reklameskolestudenten Eva Sannum var i Oslo Militære Samfund.

Men Felipe og Eva fikk til slutt se hverandre sent lørdag kveld, da alle gjestene forentes på Slottet før Haakon og Mette-Marit skar brudekake med sabel og danset brudevals.

Til England Også britiske prins Edward og hans kone Sophie Rhys-Jones valgte en tidlig avgang dagen derpå. De benyttet seg av rutefly fra Gardermoen til Heathrow i London.

Kronprinsparet forlot festen på Slottet like etter klokken 1.30 natt til søndag, og gjestene måtte i alle fall vente med å forlate stedet til etter deres avgang. Kronprins Haakons forlover, kronprins Frederik, var blant de kongelige gjestene som tok en heller slakk start dagen derpå og dro hjem til Danmark søndag ettermiddag.

Den svenske kongefamilien reiste søndag hjem via den militære flyplassen på Gardermoen. Her gjør dronning Silvia seg klar for avreise.
Foto: Scanpix