Temaet i programmet var innvandringspolitikk og under sending innrømmet Ismailji at han oppholdt seg ulovlig i Norge og at han lever i skjul. Han har kone og tre barn i Norge, alle med norsk statsborgerskap. I oktober venter paret sitt fjerde barn.

-Jeg har søkt flere ganger, men ikke fått innvilget opphold ennå. Jeg mener vedtaket mot meg er ugyldig, sier Ismailji til VG.

Han har anket avslaget om statsborgerskap, men Utlendingsdirektoratet har slo 28. august i år fast at mannen kan kastes ut av landet til tross for at anken ikke er ferdigbehandlet. Politiet pågrep Ismailji kort tid etter at sendingen var over onsdag kveld og ifølge VG hadde flere seere varslet politiet om at mannen befant seg i studio.

Ismailji ble i 1993 dømt til seks års fengsel for oppbevaring av 300 gram heroin og ble kastet ut av Norge i 1996. I 1998 kom han tilbake til landet, under kollektiv beskyttelse som følge av konflikten i Kosovo. Ifølge vedtaket fra UDI ble han kastet ut av landet på nytt i 2001. Ismailji hevder selv at han har vært lovlydig siden han kom til Norge i 1998.

Til stede i "Holmgang"-studio onsdag kveld var også kommunalminister Erna Solberg (H) og Frps innvandringspolitiske talsmann Per Sandberg.

(NTB)