Koffertene med smykkene tilhørte en omreisende dansk smykkeforhandler. Dansken anmeldte tyveriet samme dag det fant sted.

– Vi har vært i kontakt med det danske firmaet der smykkeforhandleren jobber. Firmaet har opplyst til oss at smykkene har en innkjøpsverdi på 800.000 kroner. Utsalgsverdien vil være høyere, sier politioverbetjent Jan Onarheim ved Rygge lensmannskontor til NTB.

Onarheim forteller at koffertene ble funnet søndag i en veigrøft i Greåker utenfor Sarpsborg av en tilfeldig turgåer. Samtlige ni kofferter ble funnet, men ikke samtlige smykker.

Ifølge Onarheim har politiet så langt få eller ingen spor å gå etter. Mannen har forklart at tyveriet må ha skjedd i løpet av dagen mandag. Dansken var ikke selv på motellet da koffertene ble borte.

– Politiet har ingen grunn til å tvile på mannens forklaring, sier Onarheim. Døren til rommet var ikke brutt opp da politiet kom til stedet.

Politiet har satt i gang etterforskning, og har foretatt tekniske undersøkelser på motellet, men har ennå ikke avhørt alle ansatte, ifølge Onarheim.