— Kassebilen ble funnet av en politipatrulje i et skogholt noen kilometer sør for Vestby, sier lensmann Rolf Lersbryggen i Vestby til NTB.

Minibanken lå inne i bilen, og politiet venter på teknisk assistanse for å se om tyvene har fått med seg pengene. Bilen sto midt på en skogsvei, og var ikke godt gjemt.

Tyvene stjal en gravemaskin i Vestby sentrum i 3.30-tiden natt til onsdag og satte kursen mot banken. På veien rev de ned en strømledning, før de kjørte gravemaskinen inn i banken og laget store skader på bygget. De tok med seg hele minibanken i kassebilen og forsvant.

— Vi jakter nå på tre menn i en Mercedes som ble sett på ransstedet. En politipatrulje forsøkte å stanse dem i Våler i Østfold, men de stakk av, sier Lersbryggen.

Bygget som huser Gjensidige NOR var så ødelagt av gravemaskinen at politiet måtte ha assistanse fra byggteknisk personell for å avgjøre om de kunne ta seg inn i bygningen.

Vestby har de siste årene flere ganger hatt flere tilfeller av ransforsøk av minibanker, da ved DnBs tidligere filial.

Politiet fikk melding om ranet klokka 4.

(NTB)

BREKKJERN UTE: Gjensidige NOR Sparebank i Vestby ble ranet natt til onsdag. Ranerene brukte denne gravemaskinen for å få med seg minibanken. FOTO: SCANPIX