Det var lørdag morgen kabinpersonell, bakkemannskap og noen passasjerer på Sandefjord Lufthavn Torp ble storøyde vitner til det oppsiktsvekkende tyveriet ute på flyplassen, skriver Aftenposten.no.

Den 20 år gamle kvinnen, som er amerikansk statsborger, satt om bord på et KLM-fly som skulle til Amsterdam da hun ombestemte seg og ville gå av flyet.

Satte seg bak rattet

Folk fra lufthavnvakten kjørte da ut for å hjelpe henne av flyet og eskortere henne tilbake til avgangshallen. Kvinnen ble plassert i tjenestebilen. Men mens de flyplassansatte var opptatt med å hente kvinnens bagasje, så hun sitt snitt til å sette seg bak rattet og kjøre av gårde ut på rullebanen med flyplassbilen, en Suzuki Grand Vitara.

Kvinnen kom imidlertid ikke langt, og ferden endte til slutt i en snøfonn.

— Hun ble da tatt hånd om av lufthavnvakten, før hun ble pågrepet av politiet og kjørt til sentralarresten i Tønsberg. Hun sitter nå der i påvente av avhør, sier operasjonsleder Jorunn Heide i Vestfold politidistrikt til Aftenposten.no.

Ingen skal ha blitt skadet under opptrinnet. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 07.15.

På ferie i Norge

Det er foreløpig uklart hvorfor den amerikanske kvinnen oppførte seg som hun gjorde på flyplassen. Ifølge politiet skal hun ha vært på besøk i Vestfold sammen med sitt et år gamle barn. Barnet skal ha blitt igjen hos barnefaren da kvinnen reiste lørdag morgen.

— Hun ville ikke reise. Men det er for tidlig å si noe mer om hvorfor hun stjal bilen. Hun skal først fremstilles for en lege slik at vi får vurdert hennes tilstand, sier operasjonslederen til Dagbladet.no.