Tidligere på natten var det tilløp til panisk stemning da det ble kjent at den antatte gjerningsmannen hadde rømt fra åstedet. Han ble senere på natten funnet død i ei hytte noen hundre meter fra åstedet.

— Skremmende

— Det var litt skremmende, sier Endre Hausvik (26) til NTB. Sammen med kameraten Vidar Vagle (24), begge fra Bergen, står han utenfor Holms hotell i sentrum av Geilo. Klokka er 6.30 søndag morgen. De er på Geilo for å stå på ski.

Hotellpuben Resepten er tømt for folk. Bare timer tidligere var det tilløp til panikk da hotellets vakter etter pålegg fra politiet stengte dørene og ga beskjed til et hundretall gjester i lokalene om at det ikke var anbefalt å gå ut. En person var gått amok med skytevåpen i sentrum av bygda, og han var fremdeles på frifot, var beskjeden de fikk.

Politisperringer

I tillegg til at folk ble oppfordret til ikke å bevege seg utendørs, ble all drosjetrafikk i sentrumsgatene stanset. Flere steder ble det satt opp politisperringer mens politiet lette etter mannen som skal ha stått bak drapet på et ektepar og en av deres sønner samt skadet en fjerdemann.

— Det var en del som ble redde, noen ble også irriterte fordi de ønsket å bevege seg videre. Etter hvert fikk vi høre av personer som hadde lyttet til radio at flere skulle være drept, og da skjønte vi alvoret i situasjonen, sier Endre Hausvik.

Men først klokken 5 lot politiet folk gå fritt i sentrum av Geilo igjen.

— Da hadde de de funnet den antatte gjerningsmannen og fjernet politisperringene, sier Hausvik.

— Vi kjente ingen av dem som er drept, men det er klart at det går inn på oss likevel. Det er forferdelig tragisk når noe sånt skjer, sier han.

Holder vakt

På åstedet i Lauvrudveien, en drøy kilometer fra sentrum av Geilo, har politiet gjort seg ferdig med de tekniske undersøkelsene for natten. Skytingen skjedde i hovedetasjen i et treetasjes bolighus. Tidlig søndag morgen var bare to tjenestemenn fra Nordre Buskerud politidistrikt igjen for å passe på åstedet. Teknisk bistand fra Kripos og andre etterforskere er først ventet søndag formiddag. Huset, der julepynten fremdeles henger fra veggen og lyser, viser ellers ingen tegn på å være åstedet for et trippeldrap.

Bare noen hundre meter unna i nabolaget ble den antatte gjerningsmannen funnet død litt over klokken 4 natt til søndag.

Først når Geilo våkner til liv søndag vil folk flest få vite om tragedien som har utspilt seg.