Mens partileder Torstein Dahle i Rødt raser over pengebruken, spenner dommen fra designerkretser seg fra trist til forståelse over valget.

– Det er uforståelig at samferdselsministeren kan gå inn for å legge ned flere hundre postkontor samtidig som hun sitter stille og ser på at Posten svir av enorme beløp på unødvendige og sløsende merkevareprosjekter, sier Dahle.

**Les også:

Derfor bytter Posten logo**

– Lei seg

Posten skal i år bruke 300 millioner på å endre logo. Halvparten av summen er brukt til utviklingen og lanseringen. Hvor mye det svenske selskapet Grow, som har utviklet designet, eller reklamebyrået McCann som har ansvaret for lanseringen får, er ikke spesifisert.

– Vi oppgir ikke delsummer, sier kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme til NTB.

Også i designerkretser er reaksjonene delte. Line Støtvig i designbyrået Tangram sier NA24 at hun er lei seg over de nye logoene.

– Enorm jobb

– Jeg hadde håpet at den statlige tyngden og tradisjonen som Posten representerer skulle bli videreført. Men resultatet ble det jeg fryktet. Posthornsymbolet er forvandlet til det ugjenkjennelige og logoen blir som en hvilken som helst moderne, ordinær logo, sier Støtvig.

Dinamo Design hadde Posten som kunde inntil 2003. Da hadde de forbud mot å røre posthornet og kronen. Når nå Posten likevel har valgt å gjøre dette, sier leder Anniken Fjelberg at hun forstår hvorfor selskapet velger å gjennomføre en stor endring.

– Posten måtte ta et stort valg og har valgt å gjøre det store spranget i stedet for en liten justering. De vil være en tydelig aktør på det nordiske markedet, samtidig som de skal vise fellesskapet med Posten i Norge. Men nå står de overfor en enorm profileringsprosess, sier Fjelberg til NTB.

Hva synes du om den nye logoen til Posten? Si din mening i kommentarfeltet!

TO NYE LOGOER: Konsernsjef i Posten Dag Meidell, presenterte fredag ny logo ogden nye merkevaren Bring på taket til postbygget i Oslo.
Larsen, Håkon Mosvold
NYE TIDER: Posten presenterte fredag ny logo. Kongekronen er borte og det gamle posthornet er erstattet med en grafisk streng illustrasjon av et mer moderne horn.
Larsen, Håkon Mosvold
- UFORSTÅELIG: Partileder i Rødt Torstein Dahle, mener pengebruken til Posten er sløsing.