INGA SVERDRUP

— Jeg gjør oppmerskom på at det nå vil bli vist bilder av en skutt politimann inne i kommandobilen. Det kan være en påkjenning for noen, og de som ikke ønsker å være tilstedet kan forlate rettsalen nå.

Slik innledet sorenskirver Helge Bjørnestad bevisførselen som skal vise retten hvordan politibetjent Arne Sigve Klungland ble skutt og drept under det brutale NOKAS- ranet.

Det kom tidligere i dag frem at Klungland begynte å rygge i det han ble beskutt. Politioverbetjent Egil Singelstad fra Nye Kripos, la deretter frem svært detaljerte bilder av treffene på kommandobilen Klungland satt i. I tillegg til skuddet som gikk rett inn i fontruten og traff Klungland i ansiktet, ble bilen truffet av flere skudd i støtfangeren på høyre hjørne, i høyre frontlykt og i døren. Et skudd gikk inn ruten på førerdøren, tvers igjennom bilen og ut bakruten.

Det ble også vist bilder fra innsiden av bilen der Klungland sitter skutt og drept i førersetet. I passasjersetet ligger Klunglands hjelm og en MP5-pistol.

Nye Kripos har foretatt nøye og omfattende beregninger av høyde og skuddvinkel på alle treffene på kommandobilen. Dette vil politibetjenter fra Nye Kripos gå nærmere inn på senere. Deres undersøkelser og funn er viktige både for aktoratet og forsvarerne fordi det kan si noe om høyde på skytteren.