Stengningen av forumet er omtalt på Fellesforbundets hjemmeside i dag.

Midt oppe i den betente politikonfliktene har polititjenestemenn kunnet lufte sine frustrasjoner i et eget diskusjonsforum på den samme siden.

Åpent for alle Diskusjonsforumet har vært åpent for alle som vil lufte sine meninger, også utenfor Politiets Fellesforbund. Det har ført til et diskusjonsforum med sjikanøse utsagn, ærekrenkelser og taushetsbelagte opplysninger. Det har også vært mer åpenhet rundt politiets interne strategier enn fellesforbundet setter pris på.

Nå er det altså full stopp.

– Det har vært direkte grove angrep på navngitte personer, og noen av innleggene er blitt liggende altfor lenge før vi har fått fjernet dem, sier fellesforbundets leder Arne Johannesen til bt.no.

Spesielt i påskehelgen da forbundets kontor var stengt, kom det inn en rekke innlegg som etter Johannessens mening burde vært slettet umiddelbart. Diskusjonsforumet ble diskutert på forbundets styremøte onsdag, og konklusjonen ble å stenge debatten helt.

– En stor skam

Johannessen regner med at en del av innleggene kommer utenfra, siden hvem som helst har kunnet delta i diskusjonen.

– Det er helt åpenbart at en del av de stygge innleggene kommer fra miljøer utenfor politiet. Jeg pleier å si at politiet har mange kunder som ikke vil oss vel, sier han.

– Men det er også åpenbart at våre medlemmer har brukt det som en åpen kanal der de kan slenge ut all mulig dritt, fortsetter han.

Johannessen ser overtrampene på politiets diskusjonsforum som nok et tegn på den sterke frustrasjonen i politiet, men unnskylder ikke sine egne medlemmer.

– Her har alt gått ut uten filter, og mye av det våre medlemmer har bidratt til her er rett og slett en stor skam, sier han.

Kan bli stengt for godt

Ifølge styrets uttalelse kan noen av innleggene i forumet være rene lovbrudd:

«Vi får en del meldinger om at diskusjonene er på et så lavt nivå at det skader organisasjonen. I verste fall kan vi også bli anmeldt for opplysninger som ligger der.»

Styret har ikke avgjort om diskusjonsforumet kommer opp igjen, og om det i så fall blir tilgjengelig kun for medlemmene i forbundet.

– Jeg beklager at vi må stenge det, for det har vært en mulighet til å kommunisere med medlemmene, og et forum der medlemmene kan komme med sitt syn på fagforeningens arbeid. Men vi har rett og slett ikke ressurser til å overvåke diskusjonen, sier Johannessen.

Hva synes du om politifolk driver sjikane i sitt eget diskusjonsforum? Si din mening her.

REFSER SINE EGNE: Leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund synes enkelte av medlemmene har oppført seg skammelig i forbundets diskusjonsforum.
Scanpix (Arkivfoto)
STENGT: Det har gått hett for seg i debatten. Onsdag ble diskusjonsforumet stengt, men gamle innlegg ligger fortsatt lesbare.
Faksimile: pf.no