Stella Mwangi (25) ble kjent i hele Norge da hun vant Melodi Grand Prix i ifjor. Hun er i dag en kjent artist både i Norge og i Kenya.

Faren Jeff Mwangi kom til Norge i 1991 fra Kenya med sin familie. I går ble han drept i bilulykken der bilføreren stakk fra stedet ved Herregårdshuset på Dal, melder Mwangis plateselskap EMI.

— Viktigste støttespiller

— Det er med stor sorg vi meddeler at faren til Stella Mwangi, Jeff Mwangi Kwirikia, døde etter en påkjørsel i går ettermiddag, skriver plateselskapet i en pressemelding.

— Han har vært en av Stellas aller viktigste støttespillere gjennom hele livet og ikke minst det siste året.

Vi ber om at dere viser respekt for de etterlatte og pårørende - og spesielt lar Stella være i fred i denne ufattelige, vonde og sørgelige tiden, skriver plateselskapet.

EMI Music, Stellas management og Stella med familie kommer ikke til å kommentere saken ytterligere.

Etterlyser varebil

Politiet fikk beskjed om ulykken cirka klokken 14.10 tirsdag ettermiddag. Lensmann Morten Huuse sier politiet i Ullensaker har fått inn mange tips.

— Vi har nå flere vitner som har sett en liten, mørk eller sort varebil av typen Berlingo eller Partner. Vitner har sett en slik bil kjøre fra Dal mot Råholt med en mannsperson bak rattet. Skadene på bilen har vært betydelige, sier Huuse til aftenposten.no.

Bilen skal ha fått betydelige skader i frontruten, og også ha andre synlige skader på høyre side. Huse sier politiet tror bilen er tatt ut av trafikk og hensatt etter ulykken.

— Derfor ber vi publikum om å følge med på om noen de kjenner som har en lignende bil, plutselig ikke har eller bruker denne lenger, sier lensmannen.

Politiet oppfordrer sjåføren til å melde seg.

Inntil det skjer vil søk etter sjåføren fortsette med full styrke.

Huse sier han har et godt håp om å løse saken, men vil ikke ut med

Var ute med sykkel

Jeff Mwangi Kwirikia hadde med seg en sykkel da han ble påkjørt.

— Vi vet ikke om han syklet eller trillet sykkelen da han ble truffet. Foreløpig kan vi heller ikke si noe om hvorfor den drepte befant seg på veien, sier Huse til dagbladet.no.

Store politistyrker snevrer nå inn søket etter gjerningsmannen, som bare kjørte videre etter bildrapet. Tidligere i dag ba politiet mannen, som antas å være i 20-30-årsalderen, om å melde seg.

MISTET FAREN: Det var far til artisten Stella Mwangi som ble drept i en bilulykke tirsdag.
STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX