I den spontane spørretimen onsdag skulle statsministeren ha vært eneste deltaker fra regjeringens side.

– Etter konsultasjoner mellom presidentskapet, de parlamentariske lederne og Statsministerens kontor, kom vi fram til at den beste løsningen var å avlyse den spontane spørretimen og heller gi statsministeren mulighet til å gi en redegjørelse om den siste tids alvorlige hendelser, sier Stortingets visepresident, Carl I. Hagen (Frp), til NTB.

Hagen sier at de fleste spørsmålene til Stoltenberg ville dreid seg som det som skjer etter offentliggjøringen av Muhammed-tegningene.

– Derfor mener vi det er bedre å gi statsministeren tid til en grundig redegjørelse istedenfor å bruke tid på spørsmål og svar, sier han.

Etter redegjørelsen vil en representant for hvert parti få fem minutter til en kommentar. Redegjørelsen vil bli vedlagt protokollen slik at den ikke blir gjenstand for noen debatt på et senere tidspunkt.

Etter at statsministeren har hatt ordet, vil utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) holde sin utenrikspolitiske redegjørelse som planlagt. Denne vil bli behandlet på vanlig måte og etterfølges av en utenrikspolitisk debatt torsdag.