Statoil lyser ut vedlikeholdskontrakter på hele sokkelen til en verdi av 49 milliarder kroner i november.

Statoil møtte fredag 150 representanter fra leverandørindustrien for å lyse ut kontraktene, som gjelder vedlikehold og modifikasjon på hele norsk sokkel, skriver Stavanger Aftenblad.

— Kontraktene vil være oppdelt i mange ulike pakker, for eksempel én for Gullfaks eller én for Norne. Ved at vi deler opp kontraktene vil flere leverandører ha mulighet til å være med i konkurransen. Størrelsen på hver pakke vil variere uten at jeg kan gi noe tall på dem. Det kan godt være at en leverandør vinner flere pakker som kan slås sammen, sier Anders Opedal, direktør for anskaffelser i Statoil.

Leverandørene hilser kontraktstildelingene velkommen, men tror ikke 49 milliarder er nok til å avlyse krisen i leverandørindustrien.

— Nye kontrakter er kjempefint det, så sant de blir gitt til norske leverandører. Det er også bra at de har en lengre tidshorisont. Det vil trygge sysselsettingen. Men ordrereservene er ifølge våre oversikter tomme. Nå begynner flere av våre medlemsbedrifter å permittere og si opp folk, sier Runar Rugtvedt, fagsjef i industriparaplyen Norsk Industri.