Ingrid Heggø (Ap) opplyser til bt.no at en tidel av pengene skal gå til prosjekter i Sogn og Fjordane:

  • 500 millioner blir øremerket vindkraft, mest trolig Lutelandet-prosjektet i Ytre Sunnfjord.
  • 800 millioner blir øremerket rehabilitering av eldre kraftverk og kraftforsyningsanlegg. Her er i alle fall Jostedal og Eriksdal i Høyanger inne.
  • 100 millioner skal gå til småkraftprosjekter i fylket. — Gladnyhet

Sveinung Valle (Ap) tror at også Hordaland vil nyte godt av ekstrakapitalen.

— Dette er en gladnyhet for alle som har vært opptatt av BKKs fremtid, sier lederen i Hordaland Arbeiderparti til bt.no.

Statkraft eier 49,9 prosent i kraftselskapet BKK, men varslet i vår at de ville selge seg ut og på den måten få frigjort rundt ti milliarder kroner.

Valle ble torsdag kveld orientert om hovedinnholdet i den pakken Giske la frem på en pressekonferanse i Oslo klokken 11.30 fredag.

— I tillegg til de 14 milliardene, blir Statkraft stilt i utsikt nye tilførsler i årene fremover. Til sammen skal selskapet over noen år bli tilført 80 milliarder kroner i ny statlig kapital, sier Valle.

- Fortsetter som BKK-eier

  • Jeg tar det for gitt at dette betyr at Statkraft fortsetter som eier i BKK, som før. Planene om salg var begrunnet i behov for kapital til nye investeringer. Men det problemet er nå løst.

— Jeg regner det også for selvsagt at det blir slutt på å ta ut ekstraordinære utbytter fra BKK, og at vi kan få ro rundt selskapet.

Valle sier at Hordaland Ap har vært svært bekymret over både planer om salg og den store kapitaltappingen Statkraft sammen med byrådet i Bergen har gjennomført i BKK de siste årene.

— Når staten nå setter Statkraft i stand til å gjennomføre sine investeringer på annen måte, kan denne ballen legges død. BKK er en stor regional aktør med 1100 arbeidsplasser, så dette er en gledens dag for oss, sier Valle.