Et tre timer langt seminar forsetter som mottakelse på utestedet Mecca for rundt 130 personer, og det er denne regningen departementet tar hånd om.

– Vi har et seminar, og det er årsaken til at vi gjør dette. Jeg kom til at det kunne være fint å kombinere dette med en 40-årssammenkomst, sier statssekretær Halvard Ingebrigtsen til VG.

Han legger til at det uansett ville ha blitt servert mat på seminaret. Til arrangementet på kvelden er det invitert stortingspolitikere, kulturpersonligheter og journalister.

Giske selv sier at departementet bare har invitert personer som han har hatt med å gjøre som kulturminister, ikke personlige venner.

– Jeg har satt som en klar forutsetning at det ikke skal være noen ekstrakostnader knyttet til min 40-årsdag. Det må skje i forbindelse med det ordinære seminaret, sier Giske til VG.

Avisen har også undersøkt prisene hos Mecca og fått opplyst at fingermat for selskaper på mellom 100 og 130 personer koster en sted mellom 200 kroner og 300 kroner per snute. I så fall vil regningen komme på minimum 26.000 kroner.