Rundt 400.000 brukere er vanligvis innom VGs Nettby i løpet av en uke. Når de logger ut, blir de alle sendt til startguiden.no, en startside som lenker til andre steder på nettet.

Men i går kveld var startguiden.no noe helt annet.

På dårlig engelsk, med rød skrift på svart bakgrunn står det «Must know that...we love our Prophet Mohammed more than our Mothers. Ok?».

Islamister?

Rune Røsten, leder for nettby.no, bekrefter at siden ble hacket i går.

— Jeg ble kjent med dette nokså nylig. Det er jo ikke så mye hemmelig informasjon på en startside, men noen har likevel hacket seg inn gjennom et sikkerhetshull hos en av leverandørene våre, sier han til bt.no.

Han vil ikke spekulere i om det er islamister eller bare pøbler som står bak. Mange dataangrep i Norge det siste året er tilsynelatende utført av muslimske hackere, selv om det er uvisst hvem som faktisk står bak.

- Infisert med trojanere

Ifølge en bt.no-tipser, stod den hackede forsiden i 10-15 minutter før den ble fikset. Han hevder også at PC-en hans ble infisert med trojanere fra siden.

— Det vet jeg ikke noe om, sier Røsten.

Han sier at sikkerhetshullet nå skal ordnes. Startguiden har blit hacket en gang tidligere i løpet av det siste året. Ifølge Røsten ble ikke Nettby rammet av angrepet.

INGEN GOD STARTSIDE: Ifølge en bt.no-tipser ble datamaskinen hans infisert av trojanere etter å ha besøkt den hackede nettsiden.
Skjermbilde fra startguiden.no
KLART BUDSKAP: Mange dataangrep i Norge er tilsynelatende utført av muslimske hackere, selv om det er ukjent hvem som faktisk står bak.
Skjermbilde fra startguiden.no