Styret i Redningsselskapet er nå samlet til oppvaskmøte på Gardermoen.

Redningsselskapets president Magnus Stangeland og sentralstyremedlem Gunnar Knudsen ble før møtet enige med Monica Kristensen Solås om vilkårene for at hun skal fratre som generalsekretær, melder NRK. Avtalen innebærer at Kristensen får fortsette å arbeide for Redningsselskapet, men ikke i stillingen som generalsekretær. I stedet for å delta i den daglige driften av selskapet, skal hun nå ha ansvar for spesielle prosjekter.

Det var i går at flertallet i Redningsselskapets landsråd krevde at styret skulle går av umiddelbart, og ikke blir sittende til det ekstraordinære landsmøtet 14. januar.

Opplysningene om at styremedlem Anders Talleraas har fått 75.000 kroner i konsulenthonorarer for å hjelpe Redningsselskapet med pengeplasseringer, er bakgrunnen for landsrådets krav om sentralstyret avgang. En annen årsak til at landsrådet mener styret mener styret må gå nå, er at selskapets økonomisjef mandag ble presset til si opp stillingen sin.

Men da sentralstyret kom sammen til møte på Gardermoen nå i formiddag, opplyste president og styreleder Magnus Stangeland at styret neppe vil gå av nå.