• Jeg vil beklage mine uttalelser overfor de barna som eventuelt kan ha vært utsatt for noe galt fra min klient, sier forsvarer Tor Erling Staff til bt.no i kveld. Telefonen hans er blokkert av trusler.

— Men jeg beklager kun overfor disse barna, ikke overfor foreldre, onkler, tanter, støtteapparat eller andre voksne. Det er de sammen med min generasjon som har vært med på å lage dette systemet, sa Staff til bt.no utenfor Ila landsfengsel i kveld.

Staff understreker at han ikke har endret oppfatning om hovedinnholdet i saken.

— Dette med lommesex ser jeg ikke på som alvorlig, men jeg har fått en del vitnesbyrd som gjør at jeg vil beklage overfor dem som eventuelt kan ha vært utsatt for noe galt, sier han.

Bekymret for klienten

Den siktede 55-åringen vet fortsatt ikke om han vil møte til fengslingsmøte i morgen. Staff er bekymret for sin klient.

— Jeg er bekymret for hans tilstand, ikke bare psykisk, men hele mennesket. Han er i en form for sjokktilstand og forstår ikke det lille han har orket å ta innover seg i saken. Han er på en måte på siden av seg selv.

Staff mener det ikke er nødvendig at klienten hans forklarer seg på dette stadiet.

— Politiet er selv ansvarlig for at det vil være vanskelig å erkjenne noe han eventuelt måtte ha gjort fordi det vil utløse et skred av andre anklager. Politiet vil slå fast at han er Lommemannen, sier han.

Telefonnettet sprengt

Staffs mobiltelefon er blokkert av trusler fra folk som reagerer på hans kontroversielle uttalelser.

– Jeg klarer nesten ikke bruke telefonen til annet enn å motta meldinger. Hele telefonnettet på kontoret er blitt sprengt, sier Tor Erling Staff til bt.no.

BT hadde i dag store problemer med å komme i kontakt med den kjente advokaten, på grunn av pågangen fra alle Staff-haterne.

Da BT ringte Staff sent i kveld, fikk vi dette svaret fra mobiloperatøren: Abonnentens mobilsvar er full!

Da Staff kom med sine uttalelser om at de handlinger Lommemannen er siktet for, bare er peanuts, kom det mange sterke reaksjoner. En av de sterkeste aksjonsformene som ble lansert, var SMS-aksjonen som gikk ut på å få Staff til å gjøre kort prosess og ta sitt eget liv.

- Litt brysomt

– Folk oppfordrer meg til å begå selvmord. En har skrevet at han skal skyte meg, en annen skriver at jeg er ferdig, en tredje skriver; Du lever ikke lenge, også videre.

– Blir meldingene undertegnet med navn?

– Ja, en person har skrevet seks meldinger til meg der han har skrevet sitt fulle navn under, sier Staff.

– Hvordan reagerer du på dette?

– Det er litt brysomt når man prøver å følge med på saken, men jeg må akseptere at andre har meninger, på samme måte som jeg selv har meninger, sier Staff.

BOMBARDERT: - Jeg klarer nesten ikke bruke mobilen til annet enn å motta meldinger. Hele telefonnettet på kontoret er blitt sprengt, sier Tor Erling Staff.
Terje Bendiksby, Scanpix