Staffs hovedargument er at ingen med sikkerhet kan bevise hvem som påførte Hermansen det avgjørende, dødelige knivstikket.

— Min hypotese er at dette får vi aldri et sikkert svar på. Vi klarer ikke å bevise noe sikkert i noen retning om dette. Vi vet ikke hvor i hendelsesrekken dette stikket ble påført, sa Trygve Staff i sin prosedyre i Oslo tingrett fredag.

Staff la stor vekt på at det foreligger svært få såkalte realbevis ý altså bevis i form av tekniske spor ý i rettssaken etter drapet på Benjamin Hermansen. Ett av de få slike bevis som finnes er stikksårene på kroppen til den avdøde 15-åringen. Ifølge rettsmedisinerne tyder disse sårene på at det er brukt to kniver.

— Det er ikke Jahr som har holdt to kniver. Skal han plutselig bytte kniv og putte den ene i lomma. Det er absurd. To mennesker har hatt hver sin kniv, og begge har vært i berøring med Benjamin med den, sa Trygve Staff.

Staff sa videre at en av de tingene man bør legge vekt på i denne saken er Jahrs ene uttalelse om at han stakk Benjamin i ryggen ý og det var stikket i brystet han døde av.

(NTB)