Det 20 meter høye Slinningsbålet på Slinningsodden utenfor Ålesund er et kjent landemerke og samler hundrevis av skuelystne både til lands og til vanns. I 2.30 tiden natt til søndag gikk det helt galt.

– Vi fikk melding om at bålet hadde bikket mens folk sto rundt. En person fikk brannskader da han fikk deler av bålet over seg, sier operasjonsleder Ole Bjørn Harang i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Ifølge politiet er det ikke snakk om alvorlige skader. Men for mange av dem som sto nærmest bålet, var opplevelsen sterk.

– Dette var svært dramatisk og folk ble sjokkert, men heldigvis gikk det bra, sier Harang.

Hundrevis av båter lå i fjorden rundt Slinningsodden, mens mange bivånet det spektakulære bålet fra land. Ifølge politiet er det frivillige ungdommer som hvert år bygger bålet, uten at noen er ansvarlig.

Ifølge tradisjonen blir bålet antent fra toppen klokken 24 på kvelden sankthansaften.

– Rundt 40 personer sto rundt bålet, og flere ble nesten truffet da det landet, forteller Marius Falkevik til VG Nett. Han mener det gigantiske bålet ble antent fra bunnen og derfor falt ukontrollert mot folkemengden.

– Det var ikke noen sikkerhetsavstand til bålet i går. Det var privat organisert, og ganske Texas hele greia, sier Marius Falkevik.