Politiinspektør Jon Aga i Østfold politidistrikt sier til NTB at de så langt har vært meget åpen i denne saken, fordi de har ønsket å gi ut informasjoner om den forgiftede spriten. I og med at to døde personer nå er trukket inn i saken, og det er konstatert samme type sprit som den man har etterforsket i den senere tid, vil politiet holde kortene mye tettere til brystet av hensyn til etterforskningen.

De to personene, som er i 50-års alderen, skal nå obduseres for å finne ut om de har dødd som følge av at de har drukket sprit blandet med metanol. Begge avdøde ble funnet før den siste omfattende smuglersaken ble avdekket, sier Aga.

Hittil er ni personer blitt alvorlig syk som følge av at de har drukket metanolspriten

21 år

Mannen, som politiet mener er hovedmannen, eller én av hovedmennene, bak smuglingen av forgiftet sprit fra Sverige til Norge, ble i forhørsretten i Moss mandag fengslet i ytterligere 14 dager.

Han ble arrestert sist torsdag, og fredag ble han fengslet fram til mandag på en siktelse som gjelder ulovlig omsetning av sprit. Denne siktelsen er nå skjerpet til å omfatte ulovlig omsetning av alkohol tilsatt giftstoff.

Strafferammen for et slikt lovbrudd er fengsel i 21 år.

Siktedes advokat sier til Nettavisen at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

— Min klient trodde at han solgte ren sprit, og hadde ikke grunn til å tro at det ikke var ren vare. Han har spilt med åpne kort og gitt alle opplysninger i saken til politiet, sier advokat Even Rønvik.

Distributør

Politiet i Moss har det siste døgnet hatt til avhør en person som har vært involvert i distribusjon av den innsmuglede spriten. Det ble avgjort lørdag kveld at mannen skulle pågripes, og han meldte seg selv søndag middag.

Formodninger om at dette var en person som hadde tatt hånd om 1.800 liter stemmer ikke.

— Han var involvert i salg av noen hundre liter sprit, og er løslatt, sier politiinspektør Aga til NTB.

Så mye som 6.400 liter sprit skal ha kommet ulovlig over grensen fra Sverige. Hvor spriten er tappet på plastkanner, vil ikke Aga spekulere på.

Og volumet av antall liter varierer med hvem vi snakker med, sier han.

— Vi har fått tak i en god del av spritkannene, men fortsatt mangler vi oversikt over flere tusen liter, sier politiinspektør Jon Aga i Moss politidistrikt.