I en stjålet Golf kom tyvene til Skarnes i Sør-Odal natt til lørdag. Et vitne så gjerningsmennene sprenge den ene minibanken og varslet politiet ved 4.45-tiden. Etter å ha sprengt begge minibankene stakk de tre av i en annen bil, en rød Audi stasjonsvogn.

Kripos koblet inn

— Et annet vitne har sett denne bilen på riksvei 2 i retning Oslo, men vi har ikke fått videre opplysninger, sier politiadjutant Iren Johnsen ved Kongsvinger politidistrikt til NTB.

Alle politidistrikt mellom Kongsvinger og Oslo ble lørdag varslet om ugjerningene og fluktbilen.

Kripos bisto det lokale politiet med den tekniske etterforskningen lørdag. Hele området rundt Odal sparebank og DnB, som ligger om lag 200 meter fra hverandre, var sperret av i søket etter spor fra gjerningsmennene. Golfen som de tre ankom stedet i, ble meldt stjålet tidligere på dagen i Skarnes.

Brukte dynamitt

Politiet mener at tyveriet er svært grovt og at de som står bak må ha vært ganske kalde siden de valgte å sprenge to minibanker med dynamitt på samme sted samtidig.

— Måten tyveriet ble gjennomført på vitner om at dette var godt forberedt. Vi etterlyser flere vitner som kan ha sett noe av betydning sier Johnsen. De to vitnene som har meldt seg for politiet, skal avhøres i løpet av ettermiddagen.

Politiet vil ikke opplyse noe om størrelsen på utbyttet som tyvene kan ha kommet seg unna med. Det var lørdag ettermiddag også ukjent om fargeampullene inni minibankene var blitt utløst av eksplosjonene og fikk ødelagt pengene.