— Det er så merkelig, sier Sigve Larsen Munphim fra Austrått i Sandnes til Aftenbladet.no.

Han har en helt spesiell bil, en 2011-modell Volkswagen Scirocco til rundt 400.000 kroner og med 160 hestekrefter.

Har vært på jorde

— Jeg kom ut til bilen ved 12-30-tiden 17. mai. Da ser jeg at den er oppskrapt nederst på kanalen på høyre side. Når jeg ser under bilen, ser jeg at den har vært oppå en stein og at det er fullt av gras under. Det ser ut som den har vært utpå et jorde, sier Munphim til Aftenbladet.

Bilen har GPS, et satellitt-navigasjonssystem, som fører logg over hvor bilen har kjørt. Da 41-åringen sjekket loggen, fikk han seg nok en overraskelse. Det viste seg at bilen har vært tyvlånt flere netter, minst tre-fire ganger. Første loggførte tyveri var tirsdag i forrige uke.

- Noen må ha nøkler

— Det er bare jeg som har nøklene, to sett. Og nøklene har elektronisk åpning av dørene, mens man må ha den fysiske nøkkelen for å vri om tenningen. Noen må altså ha klart å skaffe seg en kopi av nøkkelen, sier Munphim.

Hvem som har kopier, vet han ikke. Han sier at han ikke har noen mistenkte. Han undrer seg likevel over at den eller de som har hatt nøkler til bilen, ikke har stjålet den, men bare tyvlånt den om natten.

På felles parkering

— Tidligst ble den tatt av uvedkommende ved 19-tiden på kvelden. Det var sist tirsdag. Den 16. mai ble den tatt ved 21-tiden.

Bilen blir satt tilbake på parkeringsplassen ved 5-6-tiden på morgenen.

Parkeringsplassen er en felles oppstillingsplass for beboerne i Kløverveien på Austrått, og 41-åringen forteller at beboerne ikke har utsyn til bilene. Siden 17. mai har han hatt bilen parkert rett utenfor boligen, og naboer er informert om tyveriene og følger med. Bileieren har også varslet politiet.

Stusset ved musikken

— GPS-systemet viser at bilen ble kjørt fra Austrått til Hinna 16. mai. Den har også vært i sentrum av Stavanger og Sandnes og på Sola flyplass. Bilen har gjort noen halvtimes stopp underveis, og den har også vært innom en bensinstasjon, ser det ut til.

Munphim reagerte tidligere i forrige uke at musikkanlegget begynte å spille en låt han ikke kunne huske at han hadde lyttet til da han skulle til å kjøre. Men han tenkte ikke noe mer over saken da.

— Ingenting er stjålet fra bilen, sier Sigve Larsen Munphim til Aftenbladet.

Han vil forsøke å hente ut mer informasjon fra GPS-loggen i bilen. Han vil med det aller første også skaffe seg ny nøkkel til bilen.