Den lokale Venstre-toppen Ove Paulsen mener at hans uttalelser om Senterpartiet og partifelle Odd Einar Dørum må for konsekvenser for partilederen.

Bakstreversk

— I Møre og Romsdal har vi reagert sterkt på begge uttalelsene. Det er uhørt av Lars å dolke Sp, en tidligere sentrumskandidat, i ryggen. Det er bakstreversk å komme med slike uttalelser i ettertid, sier Paulsen til NTB.

Han sier videre at det heller ikke er grunnlag for uttalelsene om Odd Einar Dørum.

— Dørum har stor støtte innad i partiet, og også fra folk flest etter sin innsats som justisminister, konstaterer Paulsen.

Han sier at Møre og Romsdal vil ta saken opp på det neste landsstyremøtet.

— Det bør få konsekvenser for Lars. Det har samlet seg opp mange utspill, og det må komme reaksjoner på det. Lederspørsmålet må tas opp. Det er valg av leder på landsmøtet til våren, minner Ove Paulsen om.

Opprør i Hordaland

I Hordaland er det opprør mot Sponheim i hans hjemfylke Hordaland.

— Jeg er forbannet for at han ikke greier å opptre litt mer intelligent enn han nå har vist. Sponheim oppfører seg for tiden ikke som noen god partileder, sier gruppelederen for Venstre i fylkestinget, Atle Mildestveit.

Lederen i Bergen Venstre, Gyri Skre, er provosert over uttalelsene om at Sponheim har hjertet i KrF og hjernen i Høyre.

— Da spør jeg meg selv hvilket organ han har Venstre i. Jeg trodde egentlig at både hjertet og hjernen hans var i Venstre, sier hun.

Ute av verden

I Oslo og Rogaland er imidlertid stemningen mindre opprørt. Leder i Oslo Venstre Ola Elvestuen sier til NTB at det ble ryddet opp på mandagens sentralstyremøte og at saken for hans del er avsluttet.

Fylkeslederen i Rogaland, Dagfinn Hapnes, er langt på vei enig med sin kollega i Oslo, men han er likevel kritisk til Sponheims oppførsel.

— Uttalelsene isolert sett kan synes dramatiske. Folk synes nok det har vært for mange sleivspark, men slik jeg har forstått det i ettertid, tror jeg ikke det er noen stor sak. Derfor har vi ikke lagt opp til noen behandling i Rogaland av de siste dagers hendelser, sier Hapnes.

FOTO: SCANPIX