— Vi tror det kan være realistisk å se tosifrede valgresultat i både Oslo og Bergen. Og da kan det være med å dra oss oppover, sier venstreleder Lars Sponheim

Han forteller med misunnelse i blikket om meningsmålingene til søsterpartiet Radikale Venstre i København.

— De ligger på rundt 30 prosent og viser at de moderne liberale verdiene appellere til folk i byene.

Ved Stortingsvalget i fjor fikk Venstre seks prosents oppslutning. Normalt oppnår partiet en noe høyere oppslutning i kommunevalgene.

— Vi skal ta velgere fra SV. Vi vet at mange moderne idealister i det partiet har Venstre som sitt andrevalg. Dessuten tror jeg et mer reaksjonært Stoltenberg 2-prosjekt, bidrar til å flytte velgere også fra Arbeiderpartiet til Venstre.

Og kommer Venstre opp i syv prosent, mener Sponheim det vil komme mange ny ordførere fra Venstre til høsten.

— Sp har i denne perioden rundt 100 ordførere med en valgoppslutning på 7,9 prosent. Da er det fullt realistisk for oss å få 30 ordførere. Venstre har nok i forhandlinger etter valget lagt hovedvekten på politikken og mindre vekt på posisjonen. Det skal vi snu litt på nå, lover Sponheim.

Partiet har laget et eget ordførerforum og skal bygge nettverk som gjør at Venstres listetopper får den politiske, praktiske og moralske støtten de trenger for å oppnå posisjoner etter valget.

— Jeg har forhandlet meg frem til ordførerposten selv. I de forhandlingene kommer mange sluggere på banen. Vi sentralt skal være med å gi våre folk skikkelig sluggerhjelp