På kort varsel har korpset tatt på seg å varte opp med feiende flott musikk i Håkonshallens borggård, mens gjestene ankommer Märtha Louises fest.

— Det blir sikkert greit nok, sier Øystein Svendheim (14) uberørt.

— Det er klart det blir gøy å se alle folkene vi har sett på tv, sier en mer entusiastisk Kristoffer Sundøy (15). Han mener det skal gå fint å kombinere musiseringen med ett og annet blikk på de celebre gjestene.

— Jeg gleder meg til å se Mette-Marit, sier Marit Sellevold Mikkelsen (13) inderlig. Hun har fremdeles bryllupsstjerner i øynene etter å ha sett hele bryllupet på tv. Hun får full støtte fra søster, og korpsets yngste musiker, Elin (91/2).

Nå gjenstår bare siste øving torsdag, så skal både musikk og uniformer sitte som spikret for de 45 musikantene. (De 25 aspirantene får ikke være med). Og musikerne forsikrer at nervene er under full kontroll, og noe annet skulle vel bare mangle! Korpset er 40 år i år, og har vært ute i viktig ærend før. De har feiret med tur til Tyskland i sommer. De har vunnet både heder og ære og ry som et riktig godt korps. I år gikk de sågar hen og vant kretsmesterskapet Hordablesten, så dette tar de på strak arm.

— Korpset er ikke et typisk paradekorps, vi har satset på konserter og konkurranse, sier formann i korpset Atle Sundøy.

— Hva skal dere spille?

— Det er ikke helt klart ennå. Dirigent Irene Graven og korpsets tillitsvalgte må diskutere det. Men det blir marsjer, seterslåtten som er folkemusikk og noe rolig og romantisk, slår Kristoffer Sundøy fast.

Og etterpå, når gjestene er spilt vell i hus og godt til bords, skal musikantene feire med kongelig pizza-royal på Peppes. Gjett om det blir gøy?

PRINSESSEMUSIKKEN: Et skjønnsomt utvalg av prinsessemusikken fra Skjold. Fremme fra høyre: Stian Svendheim. Elin Sellevold Mikkelsen og Marit Sellevold Mikkelsen. Bak fra høyre: Jan Svendheim, Øystein Svendheim, Kristoffer Sundøy og Lisa Tøsdal Hovland.
FOTO: TOR HØVIK