Tom Cruise og Russel Crowe får konkurranse. Nå kan hvem som helst få hovedrollen i sin egen actionfilm.

Alt du trenger er et vanlig, digitalt bilde av ansiktet ditt. Last opp bildet, gjør et par enkle justeringer, og la høyteknologien ta over og gjøre resten av jobben for deg. Helt gratis!

Friele i muskelbil

bt.no-journalist Liv Solli Okkenhaug spilte hovedrollen da vi prøvde «Action Hero» — den banebrytende tjenesten som bredbåndsselskapet Verizon har lagt ut på sine nettsider. Resultatet ble svært overbevisende, synes vi.

I den futuristiske filmen, som du kan se her på denne siden, styrter actionheltinnen med jagerfly, før hun raser avgårde i en muskelbil og dreper en drøss med aliens.

Selv om liknende teknologi er blitt brukt tidligere i dataspill, er dette trolig første gang avansert 3D-kartlegging av ansikter gjøres tilgjengelig for folk flest på nettet.

Utviklingen var ikke uventet, etter at hundrevis at tilsvarende tjenester er blitt lansert i to dimensjoner, som f.eks. PaloozaHead.

Ett døgns venting

Bakgrunnen for kampanjen til Verizon er å demonstrere mulighetene ved raskt bredbånd.

Veldig raskt går det imidlertid ikke å få den ferdige filmen din. Regn med minimum ett døgns ventetid etter at du har lastet opp bildet av deg selv, før du får lenke til filmen din på e-post.

Når du lager filmen, kan du velge mellom tre plot: Kamp mot aliens, gal vitenskapsmann eller roboter på rømmen. Lykke til!