– Vi iverksetter nå sperringer rundt flere bygninger i Kristiansand sentrum. Vi har også sperret av flere fortau på grunn av faren for takras, sier operasjonsleder Bård Austad i Agder politidistrikt til NTB.

Han ber publikum være oppmerksomme på farene som oppstår når det kommer mye og tung snø.

– De må passe på verandaene og takene sine, de kan bukke under for snømengdene, sier Austad.

Mildvær i vente

Det snør fortsatt på Sørlandet søndag formiddag, om enn ikke like intenst som det har gjort de siste dagene. Men snøen som kommer, er våt og tung. Og verre vil den bli.

Statsmeteorolog Arild Mentzoni sier til NTB i formiddagstimene søndag at det fortsatt er temperaturer under 0 grader flere steder på Sørlandet, men at det blir varmere utover dagen søndag og mandag. Så snøen som kommer, vil bli tyngre.

– Først utpå dagen mandag og tirsdag, vil nedbøren avta, sier Mentzoni. – Den fuktige snøen legger seg over den som allerede er der, og det er fare for at en hel del tak kan gå tapt dersom folk ikke får bort snøen, sier han.

Frykter nye strømbrudd

I tillegg til at verandaer og tak kan bryte sammen under snømengdene, frykter Agder Energi at flere kraftledninger vil bli ødelagt av trær som faller over ende.

Søndag morgen var 200 husstander i Aust— og Vest-Agder fortsatt uten strøm, og Agder Energi opprettholder beredskapen.

Politiet på Agder krever fortsatt at trailere skal bruke kjettinger på veiene mellom Lyngdal og Grimstad, og fortsetter kontrollen av store kjøretøy også søndag.

– Trafikken på hovedveien går greit nå i morgentimene, men vi har en sterk oppfordring til folk om å la bilen stå hjemme, dersom det er mulig, sier Austad.

På jobb

Han er mest bekymret for trafikken på sideveier og fortau, og hvordan folk skal komme seg på skole og jobb mandag.

– Søndag er en stille dag, men vi må tenke framover, sier Austad, og understreker at politiet opprettholder beredskapen.

Det blåser fortsatt i Agder-fylkene søndag. Tirsdag er det ventet 2-3 varmegrader langs kysten.