Et stort pressekorps omringet Ingunn Yssen da hun kom til Kulturhuset Gleng torsdag kveld, men hovedpersonen selv nektet å svare på spørsmål om granskingsrapporten som blir offentliggjort fredag.

Angrer ikke

– Det har vært en veldig spesiell tid, svarte Yssen på spørsmål fra NTB om hvordan hun har opplevd tiden etter at hun sto fram i VG og fortalte om den opprivende personalkonflikten med Valla.

– Angrer du på at du sto fram?

– Nei, jeg angrer ikke.

Yssen ville ikke kommentere den store oppmerksomheten saken har fått, men røpet at hun har det bra og at hun ikke gruet seg for å bli liggende våken natt til fredag.

Gang på gang avviste hun å kommentere spørsmål om Valla, LO og granskingsrapporten. Men hun ville gjerne snakke om det hun egentlig hadde tatt turen til Sarpsborg for, nemlig kvinnedagen.

At Ingunn Yssen ble invitert til et slikt arrangement i Sarpsborg, ble ikke godt mottatt av LO og Arbeiderpartiet lokalt. Men etter frammøtet i Glenghuset å dømme, var interessen for å høre Yssen snakke om kvinnesaksspørsmål formidabel ellers i Østfold-byen. Kulturhuset var smekkfullt, og det var ventelister for å komme inn.

– Ingen planer

Til tonene fra sin definitive favorittlåt, «Sisters Are Doin’ It For Themselves», tok Ingunn Yssen plass på scenen i Glenghuset. Ett av de første spørsmålene hun fikk, var hva hun kommer til å gjøre nå som tiden i LO er over.

– Jeg har egentlig ikke gjort meg noen tanker om det. Jeg skal tenke meg veldig godt om før jeg bestemmer meg for hva jeg vil bli når jeg blir stor. Jeg vet rett og slett ikke.

Hun ble også utfordret til å svare på om det finnes noe sånt som kvinnelig eller mannlig lederstil. Også da kom svaret kontant:

– Jeg tror ikke vi kan snakke om typisk mannlig eller kvinnelig lederstil. Jeg tror rett og slett vi må si at det finnes gode og dårlige ledere, sa Yssen, som ellers brukte mest tid på det som var møtets opprinnelige agenda: Likestilling.

– Det finnes ikke et eneste sted på jord hvor det er likestilling mellom kvinner og menn. Fremdeles tjener kvinner mindre enn menn og lønnsforskjellene øker. Det er en veldig dårlig nyhet, sa den tidligere likestillingsdirektøren.

– Den som har makt, vil veldig sjelden gi den fra seg, la Yssen til, og mange av tilhørernes tanker gikk da kanskje til striden med LO-leder Gerd-Liv Valla.

KVINNEDAG: Ingunn Yssen ble møtt av et stort pressekorps da hun ankom 8.mars-arrangementet " Kvinnenatt i Glenghuset" i Sarpsborg torsdag kveld.
ANDERSEN, ST?LE