Gjennom selskapet Medlemsfordeler AS har medlemmer av Fellesforbundet, Transportarbeiderforbundet og Norsk Kommuneforbund i Hordaland kjøpt strøm av Fjordkraft til en pris langt under det strømkunder ellers betaler.

Sparte 2000 kr i måneden

I vinter har vanlige dødelige Fjordkraft-kunder betalt opp til 115 øre kW/h i januar. Og selv om strømprisen har sunket til 73 ør i februar og skal ytterligere ned til 69 øre i mars, så legger prisene likevel himmelhøyt over de maksimumsprisene som de 2000 LO-medlemmene betaler.

— Med et normalt strømforbruk har våre kunder kunnet spare nærmere 2000 kroner i måneden da prisen var på det høyeste. Denne vinteren har de spart inn medlemskontingent i to år, sier daglig leder i Medlemsfordeler Nils Inge Olsen.

Terje Haukeland er et av medlemmene i Fellesforbundet som har tatt imot tilbudet fra Medlemsfordeler.

— Vi har en tillitsvalgt ved bedriften vår som har vært veldig ivrig. Han var rundt med skjema til alle i klubben. Interessen var ganske liten til å begynne med, men jeg var en av dem som ble med fra første stund, sier Haukeland.

Viste strømregningen

Han har spart penger så det suser etter.

— Jeg var spent da den første strømregningen kom. Og selv om jeg visste at jeg kom gunstig fra det, var jeg ikke oppmerksom på hvor stor prisforskjellen var. Min strømregning lå 3200 kroner under det jeg ville ha betalt som vanlig kunde.

Han anbefaler ordningen på det varmeste. Vår og sommer betaler han markedspris på strøm. Om vinteren går ikke prisen over taket. For dette betaler han en ekstra avgift på to øre per kilowattime. En billig forsikring når strømprisen stiger til himmels.

Foreløpig er 2000 LO-medlemmer i Hordaland med, men potensialet er 60.000.