Hele påskeferien var i fare for de seks danskene, tre av dem barn, da signalfeil sørget for at toget fra København ikke gikk fredag før palmesøndag.

– Hele familien kom i klemme. De sto og ventet på perrongen, og det var tre barn involvert. Det gjorde litt ondt i hjertet, sier regionsjef Torben Nielsen i DSB Region København til den danske avisen Berlingske Tidende.

Flystreik

Da det samtidig var flystreik i Norge, og neste ledige tog ikke gikk før om fem dager, begynte DSBs personale å sjekke alternativene.

Resultatet var at danskene ble sendt med taxi fra København til Narvik, en reise på 2.000 kilometer. Alternativet var å leie et privatfly til den nette sum av 75.000 kroner.

– Jeg skal ikke påstå at vi var helt sikker på hvor langt nord i Norge Narvik lå, men vi syntes det var ille at også flere barn som skulle på reise ble rammet, sier Nielsen til lokalavisen Fremover i Narvik, og gir full honnør til sine ansatte for kreativiteten.

Ikke vanlig

– Dette er ikke noe vi gjør til vanlig, selv om vi strekker oss langt for å hjelpe våre passasjerer. Jeg tror nok at dette er første og siste gang vi sender en taxi til Narvik, humrer han.

De seks danske påsketuristene ankom dermed grensen mellom Sverige og Norge på Bjørnfjell bare seks timer senere enn hvis togturen hadde gått som planlagt.