JON TUFTO jon.tufto@bt.noPartiledelsen har anmodet ham om å trekke seg mens politietterforkskningen pågår, ifølge en pressemelding som ble sendt ut mandag kveld. Søviknes fortsetter likevel som ordfører i Os, og han vil fortsatt stå på toppen av Frps stortingsliste i Hordaland. — Har vært fryktelig dum I programmet "Tabloid" på TV 2 mandag kveld innrømmet Terje Søviknes å ha hatt "seksuell kontakt med en jente", men avviste samtidig alle beskyldninger om overgrep. - Jeg har vært fryktelig, fryktelig dum, sa han og beklaget hendelsen overfor "familien, partiet og alle andre involverte". Programleder Pål T. Jørgensen spurte Søviknes om det å ha sex med en 16 år gammel jente er et uttrykk for dårlig dømmekraft også som politiker. - Jeg håper ikke det, sa Søviknes, som gjentatte ganger fremhevet at han godt kunne forstå at andre vil vurdere handlingene hans som umoralske. Vil slåss for sitt politiske liv Politikeren sier likevel han vil slåss for å beholde nestleder-vervet.- Jeg vil slåss for familien, partiet og min egen politiske fremtid, sa han. Etter rykteflommen om Søviknes i januar, sto han frem i Bergens Tidende sammen med sin kone. Konen støtter fortsatt sin mann, til tross for Søviknes´ innrømmelser om utroskap.

— Vi har hatt en samtale, og jeg er veldig glad for at hun har valgt å stå ved min side. Hun har vært helt fantastisk, sier Søviknes til TV 2.

Bergens Tidendes nettutgave følger saken.

Alt om sex-skandalen i Frp: Hagen: - En gedigen bommert Krisemøte i Frp-ledelsen mandag kveld - Søviknes bør trekke segBlir trolig anmeldtFrp-ledelsen tar ikke selvkritikk17-åring lettet etter sex-innrømmelse Politiet skal etterforske angivelige Frp-voldtekter - Ingen av de fem voldtok meg"Cathrin lyger ikke"- Frp absurd og ekstremt- Min datter ble også voldtattSkrev artikkel om voldtekt- Ble truet på livet - Det var ikke Søviknes- En sak for politiet, ikke for partiet- Grotesk av Frp-ledelsenEnda en voldtektspåstand i Frp "Uhyrlig," mener Hagen Cathrin Rustøens innlegg på Frp-årsmøtet "Jeg er voldtatt"Påstand om voldtekt i Frp

TAR PERMISJON: Terje Søviknes innrømmet mandag kveld å ha hatt sex med en ung jente, men avviste samtidig alle beskyldninger om overgrep. (Arkivfoto)