–Min målsetting er å komme tilbake i det folkevalgte vervet som ordfører. Jeg har permisjon fra ordførerjobben i Os inntil denne saken er ferdig etterforsket, og det er den ikke før statsadvokaten har sagt sitt, sier Terje Søviknes til NTB.

Utover dette er han tilbakeholden med å kommentere Dagbladets opplysninger om at politiet i Porsgrunn ikke vil tiltale Søviknes for voldtekt mot den nå 17 år gamle jenta. Ifølge Dagbladet er politiets konklusjon at det ikke kan bevises at Søviknes har gjort noe straffbart.

–Føler du deg renvasket?

–Det vil jeg ikke kommentere. Det jeg kan sier er at jeg er glad for at politiet har handlet så raskt i denne saken. Jeg kan ikke forholde meg til Dagbladets opplysninger i denne saken, men avventer statsadvokatens avgjørelse, sier Søviknes.

En uke Førstestatsadvokat Arnfinn Hval hos statsadvokatene i Vestfold og Telemark sier til NTB at det sannsynligvis vil det ta en ukes tid fra de får innstillingen fra politiet til de treffer en endelig beslutning i saken.

–Men først må vi se hva innstillingen går ut på, før vi kan si noe om den. Om statsadvokatens avgjørelse blir i tråd med politiets innstilling i denne saken, er umulig å si noe om nå, sier Hval.

Ifølge jentas bistandsadvokat, Roar Vegsund, har påtaleansvarlig, politiadjutant Inger Mysen Conradsen hos politiet i Porsgrunn, ennå ikke kommet med konklusjon eller innstilling i saken. Planen er at det skal sendes en innstilling til statsadvokaten i neste uke.

Vegsund har ennå ikke har fått sakspapirene og vil derfor ikke kommentere Dagbladets opplysninger om at Søviknes ikke blir tiltalt for voldtekt.

Partitabbe Søviknes ønsker ikke å kommentere hva som vil skje med hans politiske verv dersom statsadvokaten henlegger saken.

–Dette handler om mine partipolitiske verv, og det var i forbindelse med partipolitikken at jeg begikk denne tabben.

Fremskrittspartiets kronprins har ikke lagt skjul på at han hadde sex med den da 16 år gamle jenta på rommet sitt under landsmøtet til FpU i januar i fjor.

Søviknes sier at han den siste tiden ikke har vært i kontakt med jenta. Han kommer ikke til å ta kontakt med henne før statsadvokatene i Vestfold og Telemark har tatt den endelige beslutningen om tiltale.

NTB