På Hordaland Fremskrittspartis årsmøte til helgen velges han etter alt å dømme til delegat på Frps landsmøte i Tønsberg i begynnelsen av mai.

Det skjer bare to år etter at Søviknes måtte trekke seg som nestleder i partiet og stortingskandidat da det kom frem at han hadde hatt seksuell omgang med en 16-årig jente under et landsmøte i Fremskrittspartiet Ungdom.

Søviknes var og aktuell som delegat på landsmøtet i fjor, men den gang valgte Søviknes å trekke seg etter at det kom frem at motstanden mot at han skulle være delegat viste seg å være stor i partiet.

Søviknes skrev den gang i en pressemelding at han i samråd med sin kone hadde vurdert den siste tids medieoppslag og reaksjoner, og konkludert med at han ikke ønsket å utsette seg selv eller sine nærmeste for belastningen det ville være å delta på landsmøtet. Nå ser Søviknes annerledes på det.

— Jeg er klar for å delta på landsmøtet, dersom fylkesårsmøtet velger meg, sier han. Til bt.no sier Søviknes at han er forberedt på negative reaksjoner og oppmerksomhet rundt saken som gjorde at han trakk seg som nestleder for to år siden.

— Har du planer om en rikspolitisk karriere?

— Mine planer går utelukkende mot å gjøre et så godt valg som mulig både i fylkestingsvalget og i lokalvalget på Os.

Etter det bt.no får vite på sentralt hold i partiet, skal det ikke være gjort noe forsøk sentralt på å forpurre Søviknes sitt kandidatur. Etter at han ble valgt som fylkesordførerkandidat i Hordaland mot ni blanke stemmer, har det ligget i kortene at han også ville bli blant Frps delegater på landsmøtet. Det ville være unaturlig om Søviknes ikke skulle få være kandidat.

COMEBACK: Terje Søviknes er på vei tilbake til rikspolitikken.
FOTO: HELGE SUNDE