• Saken er henlagt fordi intet straffbart forhold er bevist, sier Paal Christian Aartun, statsadvokat i Vestfold og Telemark til Bergens Tidendes nettutgave.

MARIANNE RØISELAND marianne.roiseland@bt.no

Statsadvokaten henla i formiddag straffesaken mot Terje Søviknes. Det er ikke funnet bevis for at han skal ha brukt vold i møte med en 16 år gammel pike i Langesund for vel ett år siden.

På en pressekonferanse onsdag ettermiddag sa Terje Søviknes at han nå kommer tilbake på jobb som ordfører. Han understreket at han ikke kommer til å klamre seg til ordførerstolen, men at det er viktig at folk i kommunen er fornøyd med den jobben han gjør.Han planlegger å begynne på jobb mandag. Ingen vold, ifølge jenten Politiet tok på selvstendig grunnlag initiativ for å etterforske det påståtte sex-misbruket på FpU-landsmøte i Langesund.

— Vi har avhørt mistenkte, fornærmede og et titall vitner i saken. Det er ikke fremkommet tilstrekkelige holdepunkter for voldsbruk. Heller ikke fornærmede har sagt at det har vært brukt vold, sier Paal Christian Aartun. Rask behandling Saken ble avgjort i rekordfart av statsadvokaten i Telemark, bare et døgn etter at den ble oversendt fra politiet.

— På grunn av mediepågangen og av hensyn til de berørte parter valgte vi å prioritere denne saken, sier Aartun.

Begge parter har anledning til å anke statsadvokatens beslutning til riksadvokaten.

Taus advokat Den 17 år gamle jentens advokat, Roar Vegsund, vil ikke uttale seg om det er aktuelt å forfølge saken på annet vis. – Jeg har foreløpig ikke snakket med min klient, sier Vegsund til Bergens Tidendes nettutgave. Les også: Hagen: -Henleggelsen berører ikke sakens moralske aspekt Geir Mo: -Tar henleggelsen til etterretning Ikke mistanke om flere sexovergrep i Frp Lisbeth Axelsen: "Lengste 14 dager i mitt liv".

TILBAKE PÅ JOBB: Terje Søviknes inntar ordførerkontoret mandag. Det sa han på en pressekonferanse onsdag ettermiddag. Saken mot ham er nå henlagt. (FOTO: HELGE HANSEN)