Politiet tar ikke sikte på flere avhør i denne saken, og håper å oversende sin innstilling til statsadvokaten i løpet av neste uke. Tidligere Frp-nestformann Terje Søviknes er mistenkt for seksuelt overgrep mot en da 16 år gammel jente på landsmøtet i Fremskrittspartiets Ungdom i fjor. Han har erkjent at han hadde sex med jenta, men sier det skjedde frivillig.

Statsadvokaten tar den endelige avgjørelsen om det blir tiltale eller henleggelse i saken. Politiets innstilling vil ikke være offentlig.

Avhørt Terje Søviknes ble avhørt av politiet i Porsgrunn tirsdag.

— Jeg har fortalt til politiet om hva som faktisk skjedde på den ulykksalige lørdagskvelden i Langesund, sa Terje Søviknes til NTB tirsdag kveld.

Etter at saken ble kjent, trakk Søviknes seg som nestformann, ordfører i Os og som førstekandidat på Frps stortingsliste i Hordaland.

Politiadjutant Inger Mysen Conradsen sier til NTB at verken Søviknes eller den 17 år gamle jenta vil bli innkalt til nye avhør.

Det er også avhørt en del vitner i saken.

Rustøen-saken I Cathrin Rustøen-saken planlegger politiet flere vitneavhør i tiden framover. Permittert formann i Oslo FpU, Chim Kjølner, er ansett som mistenkt for voldtekt, etter å ha blitt navngitt av Rustøen i politiavhør. Kjølner ble avhørt onsdag.

— Vi planlegger flere avhør av vitner som muligens kan bidra til å kaste lys over hva som faktisk har skjedd. Også i den saken vil politiet sende sin innstilling til statsadvokaten, som tar den endelige avgjørelsen om påtale eller henleggelse, sier Inger Mysen Conradsen.

Hun sier det er for tidlig å si når denne saken blir ferdig etterforsket, men understreker at avhørene skjer fortløpende.

NTB