— Alle er fra Oslo, sier vaktleder Tone Bærland ved sentralvakta i Oslo-politiet.

Ifølge NRK var 20-åringen kjæreste med den eldste søsteren.

I Bygdøy kirke ble det holdt en minnestund for de omkomne i tilknytning til gudstjenesten søndag. Det vil også holdes en minnemarkering for venner og pårørende senere søndag kveld.

— Dette er selvfølgelig en helt forferdelig situasjon, sier Bærland.

UP med ny strategi

Ulykken på Bygdøy lørdag kveld er den andre denne uken med unge ofre. Tidligere i uken omkom to gutter på 17 og 18 år etter en ulykke på Karmøy i Rogaland.

Utrykningspolitiet lanserer samtidig en ny strategi som går ut på å luke ut de farlige førerne fra trafikken før de skader eller tar livet av seg selv og andre.

UP-sjef Odd Reidar Hummelgård er bekymret over de mange ulykkene der unge menn bak rattet er involvert. Det må jobbes enda mer forebyggende mot ungdomsmiljøene, mener han.

— Unge menn er sterkt overrepresentert i ulykkesstatistikken. Våre analyser viser at vennekretsen og andre i nærmiljøet altfor ofte har kjent til deres risikovillighet i forkant av alvorlige ulykker. Og i en del tilfeller er også lokalt politi kjent med dette. Vår strategi må være å stanse disse farlige førerne før de skader eller dreper seg selv og andre ved å gå inn i ungdomsmiljøene. Det er viktigere enn å innkassere bøter, sier Hummelgård til Aftenposten.

Jentene må si nei

Hummelgård mener at noen ganske enkelt må fratas førerkortet fordi de ikke lærer, men han har også stor tro på et prosjekt som er under planlegging sammen med Trygg Trafikk. Prosjektet skal involvere kommunene og lokalt politi, er en jenteaksjon og går under navnet «Brems en venn».

— Nekter jentene å sitte på med råkjørerne så bremser de farten, sier Hummelgård.

Jenter som omkommer på norske veier er nesten alltid passasjerer.