• Dette er en stor tragedie, sier 18-åringen som kjørte utfor bryggen i Drammen i stjålet bil sammen med to kamerater.

Les også: To funnet døde — 18 åring arrestert

I går ble en 18 år gammel mann pågrepet og siktet for bilbrukstyveri etter at en bil ble funnet i Drammenselva. I går kveld fant politiet to menn døde like ved der de fant bilen.

Bilen var stjålet, og trolig kom de tre mennene ut for en ulykke. Den siktede klarte imidlertid å komme seg ut av bilen i live, skriver Aftenposten.no .

- Sørger over tapet

I går satt den overlevende mannen i avhør med politiet, og i dag vil avhørene fortsette. 18-åringens advokat, Anders Green, ønsker ikke å kommentere hendelsesforløpet, men sier at hans klient tar saken svært tungt.

— Han forteller at han tar det svært tungt, og føler det som en stor tragedie. Han sørger over tapet av to gode kamerater, og føler med og tenker på de pårørende, sier Green til Aftenposten.no.

Det var ved 15.30-tiden mandag ettermiddag at 18-åringen møtte ved politistasjonen i Drammen, og fortalte at han han natt til påskeaften hadde stjålet en bil sammen med to kamerater. Videre fortalte mannen at bilen hadde kjørt utfor bryggen, og havnet i vannet.

18-åringen klarte å komme seg ut av den synkende bilen, men har forklart at han ikke visste hvordan det hadde gått med sine jevngamle kamerater. I går ble de funnet omkommet.

Nytt avhør 18-åringen er siktet for bilbrukstyveri, og politiet har så langt ingen grunn til å tro at de to omkomne er blitt utsatt for noe kriminelt.

— Ingenting tyder på at det er noe kriminelt bak forholdet, bortsett fra at bilen var stjålet, forteller etterforskningsleder Håkon Grøttland til Aftenposten.no.

Politiets tekniske og taktiske etterforskning fortsetter i dag. Et av de viktigste målene for politiet er å få etterprøvd 18-åringens forklaring. Politiet vil i dag gjennomføre et nytt avhør med mannen.

Bar på hemmeligheten Alle de tre involverte mennene beskrives som kjente av politiet fra før. Den aktuelle bilen er en rød Mazda som ble stjålet fra Tollboden hotell på Strømsø. I over to døgn gikk den overlevende 18-åringen og bar på hemmeligheten om at kameratene hans kan ha omkommet.

Detaljer rundt hvordan 18-åringen kom seg ut av den synkende bilen, og hvorfor han ikke meldte fra til politiet før mandag ettermiddag, er foreløpig ikke kjent.