Mens samtlige ansatte ved Aker Solutions i Egersund er på vei til orienteringsmøte i forbindelse med drapet på Ståle Helseth i Russland, blir flagget firt på halv stang ved hovedbygningen på anlegget.

**_Les også:

To arrestert i forbindelse med drap i Russland_**

Orienteringsmøtet er stengt for utenforstående. Verken ledelsen eller de tilsatte ved verftet i Egersund vil i formiddag si noe om drapssaken.

Kommunikasjonssjef Mariken Holter ved Aker Solutions hovedbase i Oslo sier bedriften har opprettet dialog med de pårørende til de omkomne. Hun vil imidlertid ikke uttale seg om den dreptes forhold til Aker Solutions.

Verft i Russland

Den drepte Ståle Helseth har trolig vært knyttet til verftet Korabel som ligger i Astrakhan i Russland. Aker eier en del av dette verftet som har bygd en av de sju lekterne Aker har hatt i oppdrag å bygge for oljeselskapet Agip til bruk ved Kashaghan-feltet i Kaspihavet.

Lekterne er utstyrt ved Aker Solutions i Egersund. Seks lektere er bygd ved to Aker-Yards-verft i Romania.

Aker Kværner i Egersund flagget på halv stang etter at medarbeideren Ståle Helseth ble funnet drept i Russland tirsdag kveld.
Randi Mydland
Ståle Helseth ble funnet drept i Russland tirsdag kveld. Det innfelte bildet av den drepte er tatt i 1992. GRAFIKK: EGIL SCHMIDT