Paret, en tysk kvinne og en ungarsk mann som begge var i 30-årene, ble funnet døde i hjemmet sitt like før klokken 08.00 tirsdag morgen.

Politiet slår fast at døden ikke har fremkommet på naturlig måte, men er ellers forsiktig med å kommentere saken.

— Det er for tidlig å si om det er begått en kriminell handling. Det vil etterforskningen vise, sier jourhavende jurist Ingar Bøen i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Obduseres

De avdøde blir obdusert onsdag, og politiet håper det vil gi svar som vil føre dem videre i etterforskningen. Dødsårsaken var tirsdag ikke kjent.

— Vi vil også snakke med den sju år gamle gutten og andre vitner, sier Bøen. Politiet vet ikke hvor lenge paret har ligget døde eller om gutten har vært vitne til noe av det som skjedde.

Politijuristen antyder at det kan være snakk om et drap og et selvmord, men understreker at politiet foreløpig holder alle muligheter åpne.

Politiet vil ikke kommentere om likene bar preg av å være utsatt for vold, eller om det er funnet våpen. Teknikere var tirsdag ettermiddag i ferd med å avslutte sine undersøkelser på stedet. Etter at de foreløpige resultatene fra obduksjonen er klare, vil politiet vurdere om de skal be om bistand fra Kripos til den tekniske etterforskningen.

- Gutten gikk til nabo

Paret og sjuåringen bodde i en sokkelleilighet de leide i et bolighus på Sjøholt i Ørskog. De skal ha flyttet til leiligheten ved juletider.

Ifølge VG Nett ble det slått alarm etter at sjuåringen søkte tilflukt hos en nabo. Politiet bekrefter at naboene som bor i samme hus som de avdøde meldte fra.

— Naboene fant dem. De er allerede avhørt, men vil snakke videre med dem og andre vitner onsdag, sier Bøen.

Krisegruppe bistår

Barnevernet tok hånd om sjuåringen etter at det ble kjent at begge foreldrene hans var funnet døde.

— Han er tatt vare på og blir fulgt opp av ulike fagfolk, sier ordfører Thorbjørn Fylling til Sunnmørspostens nettutgave.

Kirken i Ørskog holdt åpent tirsdag kveld for dem som ønsket å samles i sorg. Kommunens krisegruppe ble også koblet inn, og ordføreren sier de forsøker å bistå alle som trenger hjelp.