Faren skal ha stukket sønnen to ganger i brystet og en gang i skulderen. Deretter skal han ifølge VG ha ventet på at sønnen skulle dø, før han ringte etter hjelp.

Flere kilder Adresseavisen har vært i kontakt med, forteller at faren og sønnen skal ha vært i en konflikt med hverandre. Dette skal blant annet ha dreid seg om at sønnen ønsket å være norsk, noe den iranskfødte faren ikke ville godta.

Gutten skal ifølge naboer VG har snakket med, ha bodd på et ungdomshjem i regi av barnevernet den siste tiden. Drapet skal ha skjedd under et helgebesøk hos faren.

Isolasjon

Mannens forsvarer, advokat Christian Wiig, sier til NTB at 44-åringen går med på fengsling.

– Etter å ha forklart seg i to timer gikk min klient ved 23.15-tiden søndag kveld med på varetektsfengsling i fire uker, hvorav de to første i full isolasjon. Fengslingen skjer uten fremstilling i forhørsretten, sier Wiig.

– Ut over det er det ikke riktig av meg å si noe som helst mer om saken, legger advokaten til.

– Lillebror vitne

Heller ikke politiet vil søndag kveld si noe mer om omstendighetene rundt drapet, hvordan den siktede stiller seg til siktelsen eller bekrefte familieforholdene ut over at den drepte gutten og mannen er i familie med hverandre.

Ifølge en nabo adressa.no har snakket med, skal lillebroren til den døde ha vært vitne til den grufulle handlingen som skal ha skjedd inne i leiligheten.

Hun forteller at hun tok vare på lillebroren etter at politiet ankom åstedet. Overfor naboen skal gutten ha fortalt at faren knivstakk storebroren flere ganger.

Lillebroren ble i går kveld tatt hånd om av barnevernsvakta.

Hun forteller at hun hørte rop om hjelp før politiet kom:

– Jeg hørte at NN (navnet på den døde) ropte etter moren sin, sier kvinnen.

Krisesenter

Politiet fikk melding om saken klokken 16.37 søndag og rykket da ut til boligen der de fant den døde gutten.

Det var den siktede mannen selv som varslet politiet om saken får NTB bekreftet ved kriminalvakta i Trondheim.

Politiet ønsker ikke å kommentere om den siktede, som skal være 44 år gammel, er kjent hos politiet fra før.

Moren i familien skal ha befunnet seg på krisesenteret med parets fem år gamle datter da drapet skjedde.

Ikke varslet

Vaktleder Are Løw-Owesen ved kriminalvakta i Sør-Trøndelag politidistrikt var sent søndag kveld sparsom med opplysninger om

saken.

– Vi har ikke klart å varsle alle pårørende i saken. Derfor er det ikke riktig å gi flere opplysninger som kan bidra til identifisering, selv om vi registrerer at flere medier spekulerer i familieforholdene mellom avdøde og siktede, sier Løw-Owesen til NTB like før midnatt søndag.

Han vil heller ikke si noe om hvordan 44-åringen stiller seg til siktelsen.

ÅSTEDET: Faren er siktet for å ha drept sin 13 år gamle sønn i leiligheten på Byåsen.
Kallestad, Gorm