Til tross for mange bilister som ikke var skodd for is, snø og slaps, var det ingen som i påsken fikk bøter på vestlandsveiene grunnet sommerdekk.

— Det er ingen tilfeller som medførte bøter så langt. Men prinsippet er reelt, og det er viktig å være riktig skodd, sier Arvid Flæte, politioverbetjent i Utrykningspolitiet.

Han opplyser videre at kontrollene i vest ble gjort på hovedveiene til Bergen, og ikke på fjellet.

— Men hvis det hadde skjedd en trafikkulykke med personskade, og det viser seg at det har skyltes kjøring på glatt føre med sommerdekk, kan det bli etterfulgt rettslig, sier Flæte til Bergens Tidende.

Søndag fra klokken 07.00 til 19.00 fikk veitrafikksentralen over 700 henvendelser fra bekymrede påskebilister, med ski på biltaket - og bilen skodd med sommerdekk.

— Kjøring med sommerdekk er risikabelt selv om veien synes bar og fin. Det kan nemlig være isete vei i skyggesider, fortsetter han.

Den verste utfartstrafikken fra påskefjellet til Bergen ble unnagjort søndag. Mandag var trafikken tett, men flytende og problemfri.

— Ved Trengereid der trafikken fra Voss og Kvamskogen møtes er det litt biler. Men det er Ikke mye kø å snakke om, bare tett trafikk som flyter jevn og godt, opplyser Tom Hansen mandag ettermiddag.

Han sier videre at det er, det er bart og vått på veien. Men bilistene må likevel passe på og holde avstand.

— Hold plassen i køen. Ikke prøv på forbikjøringer, en kommer ikke raskere frem av den grunn, sier Hansen.

Det er ikke rapportert om kø eller problemer ved fergeleiene i Hordaland.