• Trodde han skulle komme til å leve lenge, sier NRK-kollega.

Han døde brått og uventet på Mallorca i Spania natt til lørdag, opplyser hans bror Frode Grotmol til NTB. Sølve Grotmol har bodd på Mallorca i lange perioder siden han ble pensjonist i 2001.

— Sølve var en god kollega, lojal og oppmerksom, sier Sportsrevyens Karen Marie Ellefsen, som fikk budskapet i dag. Hun ble overrasket.

— Dette kom brått på. Jeg trodde at Sølve skulle komme til å leve lenge, fortsetter Ellefsen, som jobbet sammen med Grotmol i mange år.

— For meg var han «dagsnyttstemmen». Han leste jo Dagsnytt-meldinger før han kom til sporten. Sølve hadde en veldig pen stemme, sier Ellefsen til Aftenposten.

Stakk innom

Grotmol gikk av med AFP for åtte år siden, da han var 62 år.

— Han var stadig innom avdelingen vår de gangene han var i Norge, opplyser Ellefsen.

Grotmol bodde på Mallorca og stortrivdes der. Han snakket spansk flytende, noe han også fikk bruk for som reporter.

- En allrounder

I Sportsrevyen var han både programleder og reporter.

— Han var en allrounder, som kunne gjøre mange forskjellige ting. Han kommenterte kunstløp og rytmisk sportsgymnastikk, og flere andre idretter.

— Som kollega var han alltid veldig hyggelig og sosial og en skikkelig gentleman. Han likte godt å lage mat, og satte pris på et godt måltid. Det er trist at han døde så alt for tidlig.

Sølve Grotmol ble kjent for sin standhaftige dialektbruk. Mannen fra Time på Jæren ble da også inspirasjon til en rekke sketsjer. Mest kjent er Trond Kirkvaags parodi på TV-programmet «Skai-TV» på slutten av 80-tallet. Overfor VG uttrykte han stor glede over parodiene.