I en debatt sammen med Kåre Willoch i Arendal kulturhus under Arendalsuka fredag valgte Solheim å gå rett i strupen på den mektige fagforeningslederen for politiet.

— Er det noen som burde gå etter 22. juli er det Arne Johannessen, sa Solheim, og la ifølge Fædrelandsvennen til:

— Han har vært fremste eksponent for en kravmentalitet som råder, han står bak det. Vi kaster penger etter alle problemer og tror pengen løse alle problemer.

- Nokså alvorlig påstand

Johannessen selv synes påstanden er alvorlig.

— Dette er en nokså alvorlig påstand. Politiets Fellesforbund har fremmet en rekke forslag som ville satt politiet i stand til å løse samfunnsoppdraget på en betydelig bedre måte, sier forbundsleder Arne Johannessen til Fædrelandsvennen.

Han viser til at det er mange år siden de spilte inn behovet for nødnett, IKT- forbedring, betydelig mer tid til trening og økt bemanning.

— SV er et av partiene som ikke har vist ville til å satse på politiet. Jeg synes det er veldig spesielt å høre dette fra en som har sittet i maktapparatet. Hadde politikerne gjort det som fagmiljøene i det norske politiet og vi som fagforening har spilt inn, hadde det stått bedre til, mener Johannessen.

Forbundslederen sier at han ikke ønsker å være med inoen heksejakt, men understreker at han blir valgt av medlemmene iorganisasjonen og ikke politikere.

— Det er nokså besynderlig å se hvor lite ansvaren politiker som har sittet i posisjon de siste årene viser. En ser jo atpolitikerne toer sine hender, men det kom frem i Bech Gjørv- kommisjonen sinrapport at det er en hel rekke ting som politikerne har visst om. Det har foreksempel vært svært liten interesse fra SV sin side for å gjøre noe medutstyret i norsk politi, sier Johannessen.

Willoch kritiserte ansettelsespolitikken

Solheim sto fredag ettermiddag på scenen i Arendal Kulturhus og snakket om Norges plass i Europa sammen med Willoch. Men før de kom til Europa uttalte begge seg om situasjonen politisk og for politietaten etter 22. juli-rapporten.

Willoch gikk på sin side til frontalangrep på regjeringens ansettelsespolitikk og at man ansetter politiske venner og venner i viktige stillinger.

— Denne ukulturen er veldig, veldig uheldig. Man fortsetter altå med å gi folk jobber de ikke er kvalifisert til.