I forrige uke klarte politiet å oppspore en BMW som tidligere var eid av en av personene som er siktet etter ranet av Munch-museet i Oslo 22. august i fjor.

Politiet tror BMW-en kan ha blitt benyttet i forbindelse med avhentingen av ransbilen, en Audi S4 stasjonsvogn.

Audien ble hentet på ransdagen i Ytre Enebakk. Sammenholdt med vitneobservasjoner fra stedet der ransbilen ble funnet, arbeider politiet med en teori om at BMW-en ble benyttet som en av flere fluktbiler fra Sukkertoppen på Hasle etter ranet.

Flere dekkspor er sikret av politiets kriminalteknikere. Disse sammenlignes nå med bildekkene på BMW-en.

— Videre vil BMW-en bli undergitt en grundig undersøkelse for å se om det er mulig å finne andre spor. Bilen kan ha blitt benyttet til å frakte maleriene, og det utelukkes ikke at glass eller trevirke fra bilderammene kan ha blitt liggende igjen i fluktbilen, opplyser politiet.

— Hvorfor ber dere om opplysninger om bilen først nå?

— Hver oppgave til sin tid. Dette er en stor etterforskning, og det var først i forrige uke at vi klarte å lokalisere bilen, sier politiadvokat Morten Hojem Ervik til NTB.

Før politiet klarte å oppspore bilen i forrige uke, hadde den allerede rukket å skifte eier to ganger. Kort tid etter ranet ble bilen solgt til et bilfirma på Østlandet, og senere videresolgt til nye eiere.

— De nye eierne har ingen ting med ranet å gjøre, sier Hojem Ervik.