Politiet i Nord-Trøndelag utvider søket etter den 18 år gamle kvinnen som ble meldt savnet i Steinkjer klokken 06.43 i dag tidlig. Det skriver Adresseavisen.

— Vi har rekvirert et Sea King redningshelikopter fra 330-skvadronen ved Ørland Hovedflystasjon, sier redningsleder Stein Jarle Langvik ved Hovedredningssentralen til adressa.no.

Helikopteret var på plass i Steinkjer ca klokka 10.10, og søker nå fra langs elva ved enden av jernbanebrua og ut over fjorden, sier innsatsleder Johnny Olsen ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

- Tror ikke hun vil skade seg

Det var venner av 18-åringen som tok henne med til legevakten i natt. Ifølge operasjonsleder skal hun ha vært så ute av seg at vennene mente hun behøvde tilsyn, men kvinnen stakk av fra legevakta før noen rakk å se på henne. Hun ble meldt savnet klokka 06.43.

— Kvinnen var barbeint og kun iført en sort kjole da hun stakk av fra legevakta. Det er derfor viktig å finne henne så fort som mulig, sier operasjonsleder Arild Sivertsen ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Ut fra de det politiet vet, tror ikke politiet at hun vil kunne utsette seg selv for skade.

— Vi har opplysninger som kan tyde på at det er en ulykkelig kjærlgihetshistorie som er årsak til at hun var ute av seg i natt, sier operasjonsleder. Men vi har snakket med vennene, og har ikke opplysninger som tilsier at hun vil skade seg selv, sier operasjonsleder.

Det er i øyeblikket 1 plussgrad, lavt skydekke og regn i Steinkjer, men det snødde i morgentimene.

Store styrker leter

— Store styrker leter etter 18-åringen i sentrumsområdene av Steinkjer, sier operasjonsleder Sivertsen.

I alt er sju biler med 12 mann fra Røde Kors er med i letingen, og det letes med tre hunder der to er fra politets patruljer og én er fra Norske Redningshunder. I tillegg deltar lokalt brannvesen og helsepersonell/ambulansetjeneste.

Frivillige melder seg på

-Vi leter bredt i sentrum av byen. Det betyr på åpne områder, i trappeoppganger, ved elva - i det hele tatt utelukker vi ingenting.

— I tillegg til vennene hun var sammen med i går kveld og natt, som har bidratt i letingen, kommer det stadig flere frivillige som vil hjelpe oss i søket, sier innsatsleder Johnny Olsen. Politiet organsierer ikke de frivillige, men synes det er fint at de bidrar.

Operasjonsleder ber publikum eller vitner som kan ha sett kvinnen eller vet hvor hun befinner seg, om å ringe 02800.

Ikke fra Steinkjer

Det er ikke kjent at 18-åringen ellers er skadd eller syk.

18-åringen er ikke hjemmehørende i Steinkjer, men har vært der i forbindelse med nyttårsfeiringen.

— Hun bor på hybel i Levanger og kommer fra en mindre kommune utenfor Steinkjer, sier operasjonsleder.

Sjekker familie og venner

Parallellt med at store styrker nå søker etter kvinnen gjennom sentrum av Steinkjer, sjekker politiet om hun kan ha tatt inn hos familie eller venner.

— Vi har foeløpig ikke fått kontakt med familien hennes, men vennene som meldte henne savnet tar kontakt med alle de kjenner. Så langt har vi ikke fått nye opplysninger, sier Sivertsen.

De som kan ha sett den 18 år gamle kvinnen, uten sko og særdeles tynnkledd, bes kontakte politiet på 02800.