Stabssjef John Kåre Flo ved Sunnmøre politidistrikt opplyser at til sammen 20 personer deltar i søket, inkludert innsats— og støttemannskaper.

Søket gjennomføres av redningsmannskaper fra Oslo Brann- og redningsetat, under ledelse av Brannvesenet i Ålesund. Det blir søkt med to lag som hvert består av tre mann. Lagene er inne i bygget en time hver.

Stor risiko

Politiet opplyser i en pressemelding at søket i bygningen er grundig planlagt, men innebærer høy risiko og kompleksitet. Det er også lagt vekt på et høyt etisk nivå i arbeidet og på sikkerhet for involverte mannskaper.

Det er satt opp skjermer som hindrer innsyn til den sammenraste boligblokken. Politiet har varslet at de også vil sette opp skjermer mot innsyn når omkomne skal hentes ut.

Firmaet Hjelvik Betong i Ålesund er engasjert til å sage i betongen for å komme til gjennom vegger, tak og gulv. Det er i løpet av dagen båret ut en god del betongmaterialer fra bygningen.

Andre etasje

Det blir lett etter alle de fem som er omkommet. Det er størst håp om å finne noen i andre etasje, der det fortsatt er noe klaring mellom gulv og tak. Det bodde tre personer som fryktes omkommet, i denne etasjen.

I første etasje bodde to personer som trolig er omkommet. I denne etasjen er det vanskelig å gjennomføre et søk, fordi det ikke er noe rom igjen mellom gulv og tak.

Professor Erik Thornfeldt ved SINTEF sa på en pressekonferanse i slutten av forrige uke at hele bygningen må rives før det blir mulig å få disse personene ut.

SØKER NÅ: Redningsmannskaper fra Oslo Brann- og redningsetat, under ledelse av Brannvesenet i Ålesund, begynte søket torsdag.
Sara Johannessen / SCANPIX
Sara Johannessen / SCANPIX