I alt 80 kilo markjordbær, 70 kilo hageblåbær, 70 kilo bjørnebær, 70 kilo bringebær og 50 kilo multer skal skaffes til veie før alt braker løs lørdag.

— Dette er den største bærbestillingen vi noen gang har hatt. En vanlig uke leverer vi cirka seks kilo markjordbær, sier innkjøpssjef Odvar Jacobsen i BAMA til det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire.

Jacobsen regner med at desserten blir som "et lite stykke Norge".

Blå tenner - Det blir blåbær fra Østlandet, bringebær fra Luster i Sogn, bjørnebær fra øya Fogn i Ryfylke og multer fra Finnmark, sier Jacobsen. I alt 1.400 kurver er bestilt.

At de bestilte blåbærene til bryllupet blir skaffet fra hage, og ikke fra skogen, har ifølge Jacobsen rent kosmetiske grunner.

— Fordelen med hageblåbær er at de ikke inneholder så mye fargestoffer som vanlige skogsblåbær. Dermed risikerer ikke de prominente gjestene å smile blått hele ettermiddagen. Det kan jo hende at det er noen som skal holde tale, humrer Jacobsen.

- Mesterstykke Ifølge VG, som fikk snusen i et foreløpig utkast til den hemmelige bryllupsmenyen en måned før bryllupet, vil desserten være en Snøfrisk-parfait med høstens bærsalat og multecoulis. Den matglade NRK-veteranen Knut Borge, som ble innkalt for å smake på kreasjonen på vegne av avisen, var den gang over seg av begeistring.

— Oi, oi, oi. Listen er lagt. Denne desserten skal det godt gjøres å få bedre. Terningkast sju! Et mesterstykke å få så pass ut av en hvit norsk politisk korrekt geitost, sa Borge om desserten som for anledningen var laget av mesterkokk Eyvind Hellstrøm.

Menyen vil ifølge planene VG fikk tak i for øvrig bestå av en forrett av kamskjell med spekeskinke og trøffelvinaigrette, etterfulgt av stekt piggvar med blomkålpuré og appelsinsjysaus, før hovedretten rosastekt lammefilet med timiansjysaus og høstens utvalgte grønnsaker kommer på bordet.