Etter klokken 18.30 onsdag kveld fikk bare et fåtall fly lande på flyplassen. Kraftig snøvær gjorde det umulig å ta av og lande på flyplassen.

— Et titall fly er blitt omdirigert til Gardermoen på grunn av været. Snøfallet er så kraftig at ryddemannskapene ikke har hatt sjanse til å måke rulle— og taxebaner fri for snø, sier assisterende flygeleder Bjørn Helgesen ved flyplassen til NTB.

Braathens måtte innstille i alt 12 flyavganger på grunn av været, i SAS ble om lag sju avganger berørt.

— Værnes er et knutepunkt for vår trafikkvirksomhet. Om lag 700 av våre passasjerer ble hindret å reise på grunn av snøfallet, sier informasjonsdirektør Frode Geitvik i Braathens til NTB.

SAS var avventende til at flyplassen fremdeles skulle åpnes for ytterligere trafikk sent onsdag kveld. To fly med til sammen 260 passasjerer skulle sent onsdag kveld ta av fra Gardermoen for å prøve lykken i snøværet på Værnes.

— Vi sender flyene av gårde med fulle tanker slik at de kan sirkle og vente på at været blir roligere. Dersom det ikke blir mulig å lande vil flyene gå til Östersund i Sverige, hvor passasjerene blir kjørt med buss, sier informasjonskonsulent Trine Løvberg i SAS